Momentje...
de mooiste content wordt geladen

Waterland

Waterland Film produceert speelfilms, korte films en drama voor televisie. Waterland werkt nauw samen met sterke, ervaren filmmakers en jong opvallend talent. Waterland combineert inhoudelijke kwaliteit met cinematografische. Uitdagende arthouse films met verhalen die er toe doen en commerciële films voor een groot publiek. Waterland richt zich op de nationale en internationale markt.

Waterland Junior is Waterlands label voor films en televisiedrama van hoge kwaliteit voor een jong publiek.

Waterland Film produceerde o.a. de speelfilm ‘Tussenland’ van Eugenie Jansen (Tiger Award 2002) en ‘Kauwboy’ van Boudewijn Koole. ‘Kauwboy’ won de ‘Best First Feature Award’ en ‘Best Youth Film Award’ tijdens de Berlinale 2012. De film was de Nederlandse inzending voor de Oscars voor ‘Best Foreign Language Film’ en won de ‘EFA European Discovery Award’ en de ‘EFA Young Audience Award’. Recente Waterland coproducties zijn o.a. ‘Abrir puertas y pentanas’ (‘Golden Leopard’ voor Beste Film en Beste Actrice 2011) van Milagros Mumenthaler en ‘Rundskop’ (Genomineerd voor de Academy Award voor Beste Buitenlandse Film) van Michaël R. Roskam.

Waterland Film produceerde de 7-delige TV serie ‘De geheimen van Barslet’ van Boris Paval Conen en de 2-delige miniserie ‘De val van Aantjes’.

Jan van der Zanden en Wilant Boekelman hebben Waterland Film in 1994 opgericht. In 2011 werd Waterland film een zelfstandig onderdeel van Tuvalu Media.

recente producties

terug naar overzicht

sluit je aan

Om van alle voordelen te kunnen profiteren van een lidmaatschap zul je als producent lid moeten worden van NCP. Wil je lid worden of eerst meer informatie over wat we jou te bieden hebben? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bedankt! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Er ging iets mis. Wil je het nog een keer proberen?

Partners

meer partners

première

een selectie van het nieuwste werk van onze leden

Draai je telefoon voor de beste beleving