Bekeuringen bij opnames videoclip in Lijnden

16/1/2021

Donderdag 14 januari 2021 is een groep van 66 personen beboet wegens niet naleven van de coronaregels bij opnames van een videoclip in een bedrijfspand

 

Naar aanleiding van deze gebeurtenis benadrukken de Werkgroep COVID-19-protocol AV-sector, NCP en NAPA dat producenten en andere AV-professionals voorafgaand aan opnames kennis moeten nemen van de actuele voorwaarden om werkzaamheden te continueren.

Bij opnamen op locatie adviseren wij altijd de betreffende gemeente en/of Veiligheidsregio en eventuele omwonenden vooraf te informeren, om onduidelijkheid te voorkomen.


De corona-pandemie vergt het uiterste van iedereen om verspreiding te voorkomen. In de AV-sector dragen producenten, daarbij ondersteund door uitvoerend producenten en locatiemanagers, een bijzondere verantwoordelijkheid om een veilige werksituatie te waarborgen. Zij moeten opnames zo organiseren dat de actuele richtlijnen van de overheid en het RIVM en het COVID-19-protocol voor de AV-sector worden toegepast in de eigen praktijk. Dat zal per productie en per werksituatie verschillen. Het is aan betrokken partijen zelf om, rekening houdend met alle te nemen voorzorgsmaatregelen, af te wegen of een audiovisuele productie door kan gaan.  

Voorwaarden  

Werkzaamheden ten behoeve van professionele AV-producties worden door de overheid aangemerkt als reguliere bedrijfsactiviteiten. Ook in de periode van 15 december 2020 t/m (ten minste) 9 februari 2021 kunnen deze werkzaamheden worden voortgezet mits aan de onderstaande voorwaarden is voldaan:

- Werkzaamheden kunnen alleen plaatsvinden wanneer deze noodzakelijk zijn voor de continuering van de bedrijfsactiviteiten.  

- Alle betrokkenen moeten zich strikt houden aan het COVID-19-protocol voor de AV-sector.  

- Het is niet toegestaan publiek toe te laten bij opnames van AV-producties (in ieder geval in de periode van 15 december 2020 t/m 9 februari 2021).  

- Ook voor medewerkers die betrokken zijn bij AV-producties is het uitgangspunt: werk thuis, tenzij het echt niet anders kan. (Uitvoerend) producenten moeten in afstemming met locatiemanagers EXTRA kritisch zijn op de vraag voor wie het wel of niet strikt noodzakelijk is om op de set of werklocatie aanwezig te zijn. Dit geldt ook voor kantoorwerkzaamheden van bijvoorbeeld productiemaatschappijen. Houd het aantal aanwezigen zo laag mogelijk en borg de 1,5 meter onderlinge afstand. Vermijd alle niet-noodzakelijke reizen.


Voor meer informatie over het protocol, zie
hier.

terug naar overzicht

laatste nieuws

"Met mijn lidmaatschap kan ik voor mij relevante juridische en financiële zaken gemakkelijk en goedkoper regelen."
Jan Schots, Zodiak Nederland
"NCP heeft de afgelopen jaren een diverse groep producenten verenigd en vertegenwoordigt inmiddels 83% van de markt. Het is dus een serieuze partij binnen de audiovisuele sector."
Roel Kooi, Pilotstudio
"NCP steunt onze organisaties en zorgt ervoor dat we samen sterker staan."
Taco Zimmermann, Tuvalu
"NCP komt op voor mijn belangen."
Nelsje Musch, Blazhoffski
"NCP is deskundig, gericht, en werkt pro-actief aan een bestendige media-toekomst."
Reinier Selen, Rinkel Film

sluit je aan

Veel producenten profiteren al van de voordelen die een lidmaatschap van NCP biedt. Ook lid worden? Of wil je meer weten over wat de NCP jou als producent kan bieden? Vul dit formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bedankt! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Er ging iets mis. Wil je het nog een keer proberen?

Partners

meer partners

première

een selectie van het nieuwste werk van onze leden

Draai je telefoon voor de beste beleving