BosBros sluit zich aan bij Phanta Vision

18/1/2019

Productiehuis BosBros, producent van klassiekers als Minoes, Het Paard van Sinterklaas, Dolfje Weerwolfje en Wiplala, heeft zich aangesloten bij de Phanta Vision groep, producent van films en series.

De producties van BosBros zullen voortaan in samenwerking met de Phanta Vision groep, bestaande uit Phanta Film, Phanta Basta! en Goldman Film, worden gerealiseerd. Filmproducent en oprichter Burny Bos, die in 2014 nog het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs ontving, ziet de samenwerking als belangrijke stap voor de toekomst van zijn bedrijf. Petra Goedings, filmproducent en medeoprichter van Phanta Vision, is eveneens enthousiast over deze bundeling van krachten. Op deze manier blijft een belangrijk, internationaal merk uit Nederlandse film- en televisie-industrie behouden en verstevigt Phanta Vision zijn positie in de markt.

BosBros heeft als producent van kwalitatieve film en televisieproducties de afgelopen 28 jaar een golfbeweging teweeggebracht, die een belangrijk stempel drukte op de kwaliteit van Nederlandse jeugdfilms en -series. Bovendien heeft Burny Bos samen met zijn team de Nederlandse jeugdfilms en -series in het buitenland geïntroduceerd en daarmee al vele internationale onderscheidingen gewonnen.

Minoes, Abeltje, Het Paard van Sinterklaas, Dolfje Weerwolfje, Brammetje Baas en Wiplala zijn slechts enkele in de reeks klassiekers uit de rijk gevulde catalogus. Inmiddels is filmproducent BosBros ook actief in het ontwikkelen en produceren van animatiefilms en -series zoals de speelfilms Heinz en Urbanus de Vuilnisheld die dit jaar in première gaan. Phanta Vision is opgericht in 1990 door filmproducent Petra Goedings en filmeditor JP Luijsterburg, en staat bekend als een gerenommeerde culturele onderneming en bevlogen initiator van nieuwe vormen van (internationale) financiering, distributie en sectoroverschrijdende samenwerking.

Onderdeel van de groep zijn de productiehuizen Phanta Film, Phanta Basta! en Goldman Film. Phanta Film produceert internationale speelfilms en dramaseries waaronder de Nederlands-Spaanse coproductie Mi Vida, met Loes Luca en Elvira Mínguez (Todos lo Saben) in de hoofdrollen die dit jaar uit gaat in de bioscopen. Goldman Film produceert speelfilms, korte films en dramaseries waaronder de young adult thriller Vals die deze maand in première gaat.

Phanta Basta! produceert evenementen, jeugdfilms en -series waaronder de speelfilm Circus Noël, een vervolg op de succesvolle televisieserie die in februari in de bioscopen te zien zal zijn. Daarnaast verzorgt Phanta Basta! ook de service en line production van projecten van derden. Recente voorbeelden hiervan zijn onder andere Homies (Jon Karthaus/Just Film) en Silk Road (Mark de Cloe/Rinkel Film).

terug naar overzicht

laatste nieuws

Met mijn lidmaatschap kan ik voor mij relevante juridische en financiële zaken gemakkelijk en goedkoper regelen
Jan Schots, Zodiak Nederland
NCP heeft de afgelopen jaren een diverse groep producenten verenigd en vertegenwoordigt inmiddels 83% van de markt. Het is dus een serieuze partij binnen de audiovisuele sector
Roel Kooi, Pilotstudio
NCP steunt onze organisaties en zorgt ervoor dat we samen sterker staan
Taco Zimmermann, Tuvalu
NCP komt op voor mijn belangen
Nelsje Musch, Blazhoffski
NCP is deskundig, doeltreffend, en werkt pro-actief aan een bestendige media-toekomst
Reinier Selen, Rinkel Film

sluit je aan

Om van alle voordelen te kunnen profiteren van een lidmaatschap zul je als producent lid moeten worden van NCP. Wil je lid worden of eerst meer informatie over wat we jou te bieden hebben? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bedankt! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Er ging iets mis. Wil je het nog een keer proberen?

Partners

meer partners

première

een selectie van het nieuwste werk van onze leden

Draai je telefoon voor de beste beleving