De 12 van Schouwendam nu online

14/11/2019

Tweeënhalf na de mysteries in Oldenheim, keer De 12 terug in het dorp Schouwendam. De premisse van de nieuwe serie van producent Endemolshine belooft in ieder geval een hoop onbeantwoorde antwoorden op dringende vragen.

Waar in de eerste reeks mensen verdwenen, draait de nieuwe reeks juist om iemand die na twintig jaar terugkeert in de gemeenschap. Het gaat om Olaf (gespeeld door Gijs Naber), die samen met zijn zusje spoorloos verdween in de jaren negentig. Nu hij weer boven water is, verdwijnen er opnieuw een broertje en een zusje. Hierbij gaat de verdachtmaking direct uit naar Olaf.

In de lijn van hitseries als True Detective en American Crime Story, is er in het tweede seizoen voor gekozen om te werken met een nieuw verhaal en een nieuwe cast. Hier maken behalve Naber onder meer Huub Stapel, Carine Crutzen en Benja Bruijning deel van uit. Maar wat blijft is de sfeer die seizoen 1 zo sterk maakte.

De 12 van Schouwendam is vanaf nu te zien op Videoland. Verwacht wordt dat het in een later stadium, net als bij de eerste reeks, ook op RTL 4 te zien zal zijn.

terug naar overzicht

laatste nieuws

"Met mijn lidmaatschap kan ik voor mij relevante juridische en financiële zaken gemakkelijk en goedkoper regelen."
Jan Schots, Zodiak Nederland
"NCP heeft de afgelopen jaren een diverse groep producenten verenigd en vertegenwoordigt inmiddels 83% van de markt. Het is dus een serieuze partij binnen de audiovisuele sector."
Roel Kooi, Pilotstudio
"NCP steunt onze organisaties en zorgt ervoor dat we samen sterker staan."
Taco Zimmermann, Tuvalu
"NCP komt op voor mijn belangen."
Nelsje Musch, Blazhoffski
"NCP is deskundig, gericht, en werkt pro-actief aan een bestendige media-toekomst."
Reinier Selen, Rinkel Film

sluit je aan

Veel producenten profiteren al van de voordelen die een lidmaatschap van NCP biedt. Ook lid worden? Of wil je meer weten over wat de NCP jou als producent kan bieden? Vul dit formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bedankt! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Er ging iets mis. Wil je het nog een keer proberen?

Partners

meer partners

première

een selectie van het nieuwste werk van onze leden

Draai je telefoon voor de beste beleving