De regels van Floor verkocht aan drie landen

4/9/2018

De VPRO jeugdserie  is verkocht aan KIKA, de jeugdzender van de Duitse omroep NDR en ARD. De serie wordt vervolgens uitgezonden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dat maken producent NL Film, VPRO en Internationale sales agent Dutch Features vandaag bekend. Opvallend aan de verkoop is dat zowel seizoen 1 als 2 verkocht zijn, terwijl de opnames voor seizoen 2 nog moeten starten.

De Regels van Floor Producent Kaja Wolffers: ‘ARD en NDR waren vanaf het eerste moment zo enthousiast over de originaliteit en de kwaliteit van de serie dat ze besloten om zowel het eerste als het tweede -nog te produceren- seizoen aan te kopen. Het is ontzettend motiverend om te zien dat de humor en herkenbaarheid van de observaties van Floor ook buiten Nederland aanslaat.
De serie is vanaf het najaar van 2019 in zijn volledigheid te zien zijn op de Duitse zender en wordt tevens uitgebracht op dvd.

Het succes van Floor

De serie begint in september aan de opnames van seizoen 2. Seizoen 1 werd in het voorjaar van 2018 uitgezonden met per week een gemiddeld marktaandeel van 25% in de leeftijdscategorie 3-12 jaar. Ook online werd de serie goed bekeken met gemiddeld 100.000 unieke page views per week, en behaalde enkele malen de SKO Top 10 Best bekeken programma’s online. Daarnaast is De Regels van Floor als enige jeugdserie geselecteerd in de NFF Gouden Kalverencompetitie voor Beste Televisiedrama.Over de serie


De Regels van Floor is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige boekenreeks van Marjon Hoffman, uitgegeven door Ploegsma. In zestien afleveringen volgt de kijker de eigenwijze Floor en haar familie. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels. Floors regels geven antwoord op de belangrijkste levensvragen van een 10-jarig meisje en dat leidt tot komische en vooral ongemakkelijke situaties.

De serie is geproduceerd door NL Film in co-productie met de VPRO. Regie is in handen van Maurice Trouwborst, die ook de prijswinnende VPRO jeugdserie Zenith maakte. Floor wordt gespeeld door jong talent Bobbie Mulder, broer Kees door Ole Kroes, vader Jan door Ferdi Stofmeel (Rundfunk, Komt een man bij de Dokter) en moeder Irma door Elisa Beuger (Lieve Liza, Man Bijt Hond). Het scenario is geschreven door Marjon Hoffman en Lotte Tabbers.

terug naar overzicht

laatste nieuws

"Met mijn lidmaatschap kan ik voor mij relevante juridische en financiële zaken gemakkelijk en goedkoper regelen."
Jan Schots, Zodiak Nederland
"NCP heeft de afgelopen jaren een diverse groep producenten verenigd en vertegenwoordigt inmiddels 83% van de markt. Het is dus een serieuze partij binnen de audiovisuele sector."
Roel Kooi, Pilotstudio
"NCP steunt onze organisaties en zorgt ervoor dat we samen sterker staan."
Taco Zimmermann, Tuvalu
"NCP komt op voor mijn belangen."
Nelsje Musch, Blazhoffski
"NCP is deskundig, gericht, en werkt pro-actief aan een bestendige media-toekomst."
Reinier Selen, Rinkel Film

sluit je aan

Veel producenten profiteren al van de voordelen die een lidmaatschap van NCP biedt. Ook lid worden? Of wil je meer weten over wat de NCP jou als producent kan bieden? Vul dit formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bedankt! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Er ging iets mis. Wil je het nog een keer proberen?

Partners

meer partners

première

een selectie van het nieuwste werk van onze leden

Draai je telefoon voor de beste beleving