EO-dramaserie Hoogvliegers verkocht aan het buitenland

17/2/2021

De EO-dramaserie Hoogvliegers scoort internationaal! De productie die zonder buitenlandse financiering tot stand kwam en daarom een 100% Hollandse serie is, is door meerdere buitenlandse partijen aangekocht: de Italiaanse publieke omroep RAI, het Duitse Sony Pictures Entertainment en zelfs commerciële zenders in Australië en Nieuw-Zeeland.

Producent Errol Nayci van Storytellers Film & TV zegt in het AD: ' Dit is héél bijzonder. De concurrentie, zeker nu met alle streamingdiensten, is moordend. Een extra moeilijkheidsgraad is vaak ook ons taalgebied en de beperkte budgetten voor het maken van films en series. Wil je toch boven komen drijven, moet je wel met iets komen dat écht onderschijdend is.'

De serie kwam tot stand met een bijdrage van het Production Incentive High End TV series, een steunmaatregel vanuit het ministerie van Economische Zaken om de audiovisuele sector te verstevigen en de internationale concurrentie het hoofd te kunnen bieden. Het door de internationale verkoop verdiende geld vloeit deels terug naar dit steunfonds om volgende producties te kunnen bekostigen. Lees het hele artikel van het AD hier.

terug naar overzicht

laatste nieuws

"Met mijn lidmaatschap kan ik voor mij relevante juridische en financiële zaken gemakkelijk en goedkoper regelen."
Jan Schots, Zodiak Nederland
"NCP heeft de afgelopen jaren een diverse groep producenten verenigd en vertegenwoordigt inmiddels 83% van de markt. Het is dus een serieuze partij binnen de audiovisuele sector."
Roel Kooi, Pilotstudio
"NCP steunt onze organisaties en zorgt ervoor dat we samen sterker staan."
Taco Zimmermann, Tuvalu
"NCP komt op voor mijn belangen."
Nelsje Musch, Blazhoffski
"NCP is deskundig, gericht, en werkt pro-actief aan een bestendige media-toekomst."
Reinier Selen, Rinkel Film

sluit je aan

Veel producenten profiteren al van de voordelen die een lidmaatschap van NCP biedt. Ook lid worden? Of wil je meer weten over wat de NCP jou als producent kan bieden? Vul dit formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bedankt! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Er ging iets mis. Wil je het nog een keer proberen?

Partners

meer partners

première

een selectie van het nieuwste werk van onze leden

Draai je telefoon voor de beste beleving