Evaluatie over de Raad van Cultuur

25/4/2019

Minister Van Engelshoven (OCW) heeft de Tweede Kamer de Evaluatie over de Raad van Cultuur gestuurd, uitgevoerd door Berenschot.

De minister laat weten dat de voornaamste conclusie van de evaluatie is dat de Raad van Cultuur in de periode 2013-2018 goed heeft gefunctioneerd. Hiermee heeft de raad aan de wettelijke verplichting van artikel 28 van de Kaderwet Adviescolleges voldaan.

Berenschot schrijft in haar evaluatie dat dit een knappe prestatie is gezien de context van een kleinere organisatie met een lastige uitgangspositie in 2013 als gevolg van de bezuinigingen op de cultuursector. De raad heeft zich versterkt en doorontwikkeld, ervaren de gesprekspartners. Tevens blijkt uit de evaluatie dat de raad zijn heeft positie als onafhankelijke adviseur tussen ministerie en veld, die eind 2012 onder druk stond, verstevigd. De raad heeft in de periode 2013-2018 forse prestaties geleverd. Vrijwel alle instellingsadviezen over de Basisinfrastructuur 2017-2020 zijn overgenomen. Tot slot wordt geconcludeerd dat de Raad zijn organisatie in deze evaluatieperiode heeft aangepast, enerzijds noodgedwongen vanwege de opgelegde bezuinigingen, anderzijds vanwege de eigen behoefte om meer te flexibiliseren en een bredere kennisbasis op te bouwen. De raad heeft daarbij getoond het eigen functioneren kritisch te beschouwen en tussentijds bij te stellen.

terug naar overzicht

laatste nieuws

Met mijn lidmaatschap kan ik voor mij relevante juridische en financiële zaken gemakkelijk en goedkoper regelen
Jan Schots, Zodiak Nederland
NCP heeft de afgelopen jaren een diverse groep producenten verenigd en vertegenwoordigt inmiddels 83% van de markt. Het is dus een serieuze partij binnen de audiovisuele sector
Roel Kooi, Pilotstudio
NCP steunt onze organisaties en zorgt ervoor dat we samen sterker staan
Taco Zimmermann, Tuvalu
NCP komt op voor mijn belangen
Nelsje Musch, Blazhoffski
NCP is deskundig, doeltreffend, en werkt pro-actief aan een bestendige media-toekomst
Reinier Selen, Rinkel Film

sluit je aan

Om van alle voordelen te kunnen profiteren van een lidmaatschap zul je als producent lid moeten worden van NCP. Wil je lid worden of eerst meer informatie over wat we jou te bieden hebben? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bedankt! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Er ging iets mis. Wil je het nog een keer proberen?

Partners

meer partners

première

een selectie van het nieuwste werk van onze leden

Draai je telefoon voor de beste beleving