Export entertainment gerelateerde diensten groeit

30/10/2018

Het CBS meldt dat de Nederlandse export van diensten op het gebied van entertainment, waaronder ook royalty’s vallen, de afgelopen jaren sterk is gegroeid.

Het onderzoeksbureau schrijft dat Nederland gevestigde bedrijven vooral steeds meer rechten voor de distributie van films en series verkopen aan het buitenland. De toename bij deze export heeft te maken met de snelle wereldwijde opkomst van streamingdiensten. Een aantal grotere streamingdiensten heeft zich de afgelopen jaren in Nederland gevestigd.
De Verenigde Staten, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn de toonaangevende handelspartners in de diensten die zijn gerelateerd aan entertainment.
De import van diensten in de entertainmentindustrie ligt lager dan de export en kent volgens het CBS de afgelopen jaren geen groei.

Het volledige bericht is via deze link op de site van het CBS te lezen: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/43/export-entertainmentgerelateerde-diensten-groeit

terug naar overzicht

laatste nieuws

Met mijn lidmaatschap kan ik voor mij relevante juridische en financiële zaken gemakkelijk en goedkoper regelen
Jan Schots, Zodiak Nederland
NCP heeft de afgelopen jaren een diverse groep producenten verenigd en vertegenwoordigt inmiddels 83% van de markt. Het is dus een serieuze partij binnen de audiovisuele sector
Roel Kooi, Pilotstudio
NCP steunt onze organisaties en zorgt ervoor dat we samen sterker staan
Taco Zimmermann, Tuvalu
NCP komt op voor mijn belangen
Nelsje Musch, Blazhoffski
NCP is deskundig, doeltreffend, en werkt pro-actief aan een bestendige media-toekomst
Reinier Selen, Rinkel Film

sluit je aan

Om van alle voordelen te kunnen profiteren van een lidmaatschap zul je als producent lid moeten worden van NCP. Wil je lid worden of eerst meer informatie over wat we jou te bieden hebben? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bedankt! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Er ging iets mis. Wil je het nog een keer proberen?

Partners

meer partners

première

een selectie van het nieuwste werk van onze leden

Draai je telefoon voor de beste beleving