Fiction Valley komt met Netflix Original

26/6/2020

Netflix heeft samen met NCP-lid Fiction Valley aangekondigd te werken aan een nieuwe original van Nederlandse makelij: Dirty Lines. De serie is gebaseerd op het boek 06-Cowboys van Fred Saueressig, over de opkomst van sekslijnen in de jaren tachtig.

Creatief brein achter de serie is Pieter Bart Blokhuis, de schrijver van de scripts van hitseries als Penoza en Vechtershart. Hij brengt het personage Frank Stigter tot leven, die met hulp van zijn broer en zus en een aantal dubieuze investerdeerders een klein bedrijfje uitbouwt tot een miljoenenimperium. In het Amsterdam van de jaren tachtig, in een roes van XTC, maakt Stigter gebruik van de seksuele vrijheid.

Blokhuis: “We zijn heel trots om onze nieuwste serie Dirty Lines te mogen aankondigen. Het gaat over jonge ondernemers die een unieke kans in hun leven grijpen. De serie is een rauw portret van het liberale Amsterdam in de late jaren 80, geïnspireerd op het boek van Fred Saueressig. We zijn verheugd om een verrassend verhaal te vertellen dat welbekende elementen uit de geschiedenis van Amsterdam combineert, maar wordt belicht vanuit een invalshoek die nieuw is voor velen. Door samen te werken met Fiction Valley garanderen we het unieke gevoel van toen”.

Het is nog niet bekend wanneer Dirty Lines te zien zal zijn.

terug naar overzicht

laatste nieuws

"Met mijn lidmaatschap kan ik voor mij relevante juridische en financiële zaken gemakkelijk en goedkoper regelen."
Jan Schots, Zodiak Nederland
"NCP heeft de afgelopen jaren een diverse groep producenten verenigd en vertegenwoordigt inmiddels 83% van de markt. Het is dus een serieuze partij binnen de audiovisuele sector."
Roel Kooi, Pilotstudio
"NCP steunt onze organisaties en zorgt ervoor dat we samen sterker staan."
Taco Zimmermann, Tuvalu
"NCP komt op voor mijn belangen."
Nelsje Musch, Blazhoffski
"NCP is deskundig, gericht, en werkt pro-actief aan een bestendige media-toekomst."
Reinier Selen, Rinkel Film

sluit je aan

Veel producenten profiteren al van de voordelen die een lidmaatschap van NCP biedt. Ook lid worden? Of wil je meer weten over wat de NCP jou als producent kan bieden? Vul dit formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bedankt! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Er ging iets mis. Wil je het nog een keer proberen?

Partners

meer partners

première

een selectie van het nieuwste werk van onze leden

Draai je telefoon voor de beste beleving