Heel Holland Bakt weer

29/10/2018

Heel Holland Bakt is vanaf zondag 9 december om 20.20 uur terug bij MAX op NPO 1. En hoe! De enige afvalwedstrijd waar je van aankomt telt in het zesde seizoen niet 8, maar 9 afleveringen. In de eerste speciale aflevering, de HHB-Proefdag, proberen meer dan 500 kandidaten een plekje in de tent te bemachtigen.

Aflevering 1: De Heel Holland Bakt-Proefdag – Zondag 9 december om 20.20 uur op NPO 1
Meer dan 500 thuisbakkers presenteren hun thuisgebakken spektakelstuk aan een deskundige jury. Onder al die enthousiastelingen bevindt zich de Beste Thuisbakker van Nederland van 2018 – 2019. Omdat Janny en Robèrt – hoe graag ze dat ook zouden willen – niet alles zelf kunnen proeven, hebben ze hulpjurytroepen ingeschakeld. Speciaal voor de gelegenheid zijn bekende patissiers, oud-kandidaten en de Beste Thuisbakkers van Nederland van vorige seizoenen naar het terrein afgereisd om Janny en Robèrt bij te staan tijdens de grote Proefdag.

Halverwege de Proefdagaflevering mogen 15 van de meer dan 500 kandidaten aan Janny en Robèrt laten zien hoe ze onder druk presteren. Met de iconische baktent letterlijk in zicht voeren zij twee buitenbakopdrachten uit. Eén voor één decoreren ze een taart van Robèrt, terwijl Janny ze met stopwatch in de hand op de vingers kijkt. Vervolgens bakt de groep een heuse flammkuchen, ook bekend als tarte flambée. Geen hogere bakkunde, zou je denken. Maar.. de kandidaten moeten hun flammkuchen garen in hun eigen houtoven!

De vijftien kandidaten die zich aan de buitenbakopdrachten wagen, maken zich nog vóór de eerste aflevering bekend op de Facebookpagina  van Heel Holland Bakt; wel zo overzichtelijk. Tien van hen veroveren een plekje in de enige echte HHB-baktent.

Aflevering 2: Vintage – Zondag 16 december om 20.20 uur op NPO 1
De hectische Proefdag zit erop. Er staan tien kandidaten in een tent op een veld en alles is weer als ‘vroeger’. Maar tijd om bij te komen hebben de bakkers niet, want er staan drie opdrachten op het menu. Het thema van deze week is ‘Vintage’.

Voor de signatuuropdracht gaan de kandidaten aan de slag met een klassieke taart. En ondanks het vintage-thema, moeten ze een klassieker juist in een niéuw jasje steken. De technische opdracht is er één van nostalgische aard: de bakkers krijgen 45 minuten de tijd voor om een ‘Oma’s appelbol’ te bakken.

Voor het spektakelstuk worden de kandidaten gedwongen om in hokjes te denken. De tweede aflevering wordt namelijk besloten met een Adventskalender. Kun je een kalender bakken? Dit is Heel Holland Bakt: natúúrlijk kun je een kalender bakken!

terug naar overzicht

laatste nieuws

"Met mijn lidmaatschap kan ik voor mij relevante juridische en financiële zaken gemakkelijk en goedkoper regelen."
Jan Schots, Zodiak Nederland
"NCP heeft de afgelopen jaren een diverse groep producenten verenigd en vertegenwoordigt inmiddels 83% van de markt. Het is dus een serieuze partij binnen de audiovisuele sector."
Roel Kooi, Pilotstudio
"NCP steunt onze organisaties en zorgt ervoor dat we samen sterker staan."
Taco Zimmermann, Tuvalu
"NCP komt op voor mijn belangen."
Nelsje Musch, Blazhoffski
"NCP is deskundig, gericht, en werkt pro-actief aan een bestendige media-toekomst."
Reinier Selen, Rinkel Film

sluit je aan

Veel producenten profiteren al van de voordelen die een lidmaatschap van NCP biedt. Ook lid worden? Of wil je meer weten over wat de NCP jou als producent kan bieden? Vul dit formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bedankt! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Er ging iets mis. Wil je het nog een keer proberen?

Partners

meer partners

première

een selectie van het nieuwste werk van onze leden

Draai je telefoon voor de beste beleving