Intentieverklaring Fair Practice Code Audiovisuele Sector

18/1/2021

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 12 januari hebben de leden van de Nederlandse Content Producenten unaniem voor ondertekening van de Intentieverklaring Fair Practice Code Audiovisuele Sector gestemd.

De Intentieverklaring is een sectorspecifieke aanvulling op de Fair Practice Code – de gedragscode voor ondernemen en werken in de creatieve industrie. De Intentieverklaring bevat vijf kernwaarden, te weten: solidariteit, diversiteit, vertrouwen, duurzaamheid en transparantie.

Hieruit zijn voor alle werkenden in de audiovisuele sector enkele specifieke gedragsregels en richtlijnen opgesteld. Deze bieden een duidelijk kader ten aanzien van professionele arbeidsvoorwaarden, (arbeids)verhoudingen en gedragingen.

De Intentieverklaring is nog niet definitief; NCP zal, samen met de andere ondertekenaars, betrokken zijn bij de verdere ontwikkeling en vaststelling ervan.

terug naar overzicht

laatste nieuws

"Met mijn lidmaatschap kan ik voor mij relevante juridische en financiële zaken gemakkelijk en goedkoper regelen."
Jan Schots, Zodiak Nederland
"NCP heeft de afgelopen jaren een diverse groep producenten verenigd en vertegenwoordigt inmiddels 83% van de markt. Het is dus een serieuze partij binnen de audiovisuele sector."
Roel Kooi, Pilotstudio
"NCP steunt onze organisaties en zorgt ervoor dat we samen sterker staan."
Taco Zimmermann, Tuvalu
"NCP komt op voor mijn belangen."
Nelsje Musch, Blazhoffski
"NCP is deskundig, gericht, en werkt pro-actief aan een bestendige media-toekomst."
Reinier Selen, Rinkel Film

sluit je aan

Veel producenten profiteren al van de voordelen die een lidmaatschap van NCP biedt. Ook lid worden? Of wil je meer weten over wat de NCP jou als producent kan bieden? Vul dit formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bedankt! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Er ging iets mis. Wil je het nog een keer proberen?

Partners

meer partners

première

een selectie van het nieuwste werk van onze leden

Draai je telefoon voor de beste beleving