Makers De Libi maken eerste Nederlandse Netflixfilm

22/5/2020

NCP-lid Fiction Valley gaat samen met het creatieve duo achter De Libi, Shady El-Hamus en Jeroen Scholten van Aschat, aan de slag met de eerste Netflix-film van Nederlandse bodem. Een verhaal waarin hiphopartiest Richie Rich centraal zal staan.  

Nadat de Amerikaanse VOD-dienst met de horrorserie Ares al een productie van Nederlandse bodem afleverde, mag het duo achter het succes van De Libi nu aan de slag met de eerste film van Nederlandse makelij op de dienst. De nu nog titelloze productie volgt de jacht naar succes van Richie Rich, die vlak voor een optreden het slachtoffer wordt van een gewapende overval. Deze misdaad blijkt te zijn gefilmd en de beelden verspreiden zich als een olievlek over de sociale media. Richie Rich moet tijdens zijn jacht op de daders ook het belang van zijn imago beschermen.

De jonge makers spreken vaneen droom die uitkomt: ,,De gedeelde ambitie is om een verhaal te vertellen dat reflecteert op deze tijd en zowel weet te vermaken als te verdiepen. Het vertrouwen dat we van Netflix krijgen, werkt heel motiverend. Bovendien geeftdeze samenwerking ons de kans om een film te maken voor een groot en wereldwijd publiek. Een droom die uitkomt.”

Wanneer de film uitkomt en wie erin zal spelen wordt in een later stadium bekendgemaakt.

terug naar overzicht

laatste nieuws

"Met mijn lidmaatschap kan ik voor mij relevante juridische en financiële zaken gemakkelijk en goedkoper regelen."
Jan Schots, Zodiak Nederland
"NCP heeft de afgelopen jaren een diverse groep producenten verenigd en vertegenwoordigt inmiddels 83% van de markt. Het is dus een serieuze partij binnen de audiovisuele sector."
Roel Kooi, Pilotstudio
"NCP steunt onze organisaties en zorgt ervoor dat we samen sterker staan."
Taco Zimmermann, Tuvalu
"NCP komt op voor mijn belangen."
Nelsje Musch, Blazhoffski
"NCP is deskundig, gericht, en werkt pro-actief aan een bestendige media-toekomst."
Reinier Selen, Rinkel Film

sluit je aan

Veel producenten profiteren al van de voordelen die een lidmaatschap van NCP biedt. Ook lid worden? Of wil je meer weten over wat de NCP jou als producent kan bieden? Vul dit formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bedankt! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Er ging iets mis. Wil je het nog een keer proberen?

Partners

meer partners

première

een selectie van het nieuwste werk van onze leden

Draai je telefoon voor de beste beleving