Manon van der Hoek nieuwe voorzitter NCP

1/2/2021

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 12 januari is Manon van der Hoek benoemd als nieuwe voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Content Producenten (NCP). Zij volgt per 1 februari Willem Zijlstra op die de afgelopen 2,5 jaar voorzitter van NCP was.

Ook de bestuurstermijnen van Jenny Puzelik en Sander van Meurs zijn geëindigd. Zij worden opgevolgd door Irene van den Brekel (Human Factor) en Edwin van der Veen (ITV).  

Manon van der Hoek maakte als penningmeester al deel uit van het NCP-bestuur. Zij werkt sinds 2017 als director business en legal affairs bij Fremantle. Eerder was zij o.a. werkzaam als hoofd juridische zaken bij Eyeworks en business director bij Warner Bros.

Willem Zijlstra: “De laatste twee jaar hebben het bestuur en de directie van NCP nadrukkelijk een verbindend beleid nagestreefd, met onze leden en met alle belanghebbenden die van Nederland zo’n uniek productieland maken. We hebben hierbij veel bereikt, maar – zoals altijd – is er nog veel te doen. NCP is met het vernieuwde bestuur en met Manon als voorzitter in zeer goede handen. Ik wil iedereen danken voor het vertrouwen, de inzet en samenwerking.”

Manon van der Hoek: “Ik zie enorm uit naar mijn nieuwe rol binnen NCP en om voort te bouwen op de door Willem ingeslagen weg. De audiovisuele branche is in een grote transitie die veel impact heeft op de Nederlandse producent. Om het creatief ondernemerschap te behouden en verstevigen, is samenwerking tussen alle schakels in de branche cruciaal. Daarvoor ga ik mij samen met de andere bestuursleden en het bureau hard maken.”

De samenstelling van het NCP-bestuur vanaf 1 februari: Manon van der Hoek (voorzitter), Irene van den Brekel, Koji Nelissen, Edwin van der Veen (penningmeester). Het bestuur bestaat uit leden van fictie, non-fictie, grote en kleinere zelfstandige bedrijven en geeft daarmee een afspiegeling van de NCP leden.

terug naar overzicht

laatste nieuws

"Met mijn lidmaatschap kan ik voor mij relevante juridische en financiële zaken gemakkelijk en goedkoper regelen."
Jan Schots, Zodiak Nederland
"NCP heeft de afgelopen jaren een diverse groep producenten verenigd en vertegenwoordigt inmiddels 83% van de markt. Het is dus een serieuze partij binnen de audiovisuele sector."
Roel Kooi, Pilotstudio
"NCP steunt onze organisaties en zorgt ervoor dat we samen sterker staan."
Taco Zimmermann, Tuvalu
"NCP komt op voor mijn belangen."
Nelsje Musch, Blazhoffski
"NCP is deskundig, gericht, en werkt pro-actief aan een bestendige media-toekomst."
Reinier Selen, Rinkel Film

sluit je aan

Veel producenten profiteren al van de voordelen die een lidmaatschap van NCP biedt. Ook lid worden? Of wil je meer weten over wat de NCP jou als producent kan bieden? Vul dit formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bedankt! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Er ging iets mis. Wil je het nog een keer proberen?

Partners

meer partners

première

een selectie van het nieuwste werk van onze leden

Draai je telefoon voor de beste beleving