Netflix start zoektocht naar nieuwe generatie scenarioschrijvers

24/11/2020

Netflix start zoektocht naar nieuwe generatie scenarioschrijvers

New Voices Script Contest wordt georganiseerd samen met Scriptbank

Amsterdam, 24 november - Netflix zoekt in Nederland naar een nieuwe generatie scenarioschrijvers die vernieuwende en inclusieve verhalen kunnen vertellen voor een groot publiek. De New Voices Script Contest wordt georganiseerd samen met Scriptbank, accelerator voor film- en televisiemakers. Na een zorgvuldig selectieproces worden maximaal vijftien scriptschrijvers geselecteerd. Zij ontvangen een werkbeurs om in de eerste maanden van 2021 een script voor een speelfilm te ontwikkelen. Vanaf 24 november kunnen schrijvers met een filmidee zich aanmelden via www.netflixnewvoices.nl

Met de New Voices Script Contest heeft Netflix als doel om de verschillende scenarioschrijvers in Nederland te ontdekken die vanuit hun eigen perspectief op de maatschappij een verhaal te vertellen hebben. Met een nieuwe generatie kijkers, die diverser is dan ooit, zal het aanbod aan films en series een afspiegeling moeten zijn van de wereld waarin zij leven. Met deze wedstrijd wil Netflix samen met Scriptbank deze -nog onontdekte- verhalen een podium bieden. Het is de eerste keer dat Netflix op deze manier op zoek gaat naar filmscripts.

Netflix acquisitiemanager en coproducties Benelux, Janey van Ierland: “Met deze wedstrijd zoeken we nieuwe stemmen die nieuwe verhalen willen vertellen. Niet zomaar verhalen, maar authentieke, grensverleggende, maatschappijkritische verhalen die de potentie hebben om een groot publiek aan te spreken. Bij Netflix vinden we het belangrijk dat mensen zichzelf kunnen herkennen in personages en verhaallijnen en dat verschillende stemmen de kans krijgen om gehoord te worden. Wij weten dat de mooiste verhalen uit ieder mogelijk deel van de wereld kunnen komen, en over de hele wereld omarmd kunnen worden. Juist daarom zijn we erg benieuwd naar waar het Nederlandse talent ons mee gaat verrassen.”

Initiator Scriptbank Maarten Almekinders. “Het is als nieuwe scenarioschrijver moeilijk om in beeld te komen bij producenten en zenders als je niet van de Filmacademie komt. Op basis van een schrijfopdracht en een filmidee kom je in beeld bij Netflix zonder dat je van te voren in een plaatje hoeft te passen. Daarmee hopen we heel veel onbekend talent in beeld te krijgen. Uiteindelijk moeten schrijvers wel een eerste versie scenario kunnen schrijven, maar daar krijgen ze begeleiding bij.”


New Voices Script Contest
Netflix nodigt scenarioschrijvers met verschillende achtergronden uit om hun voorstel voor een speelfilm in te sturen en een schrijfopdracht te maken. Er worden maximaal vijftien talenten geselecteerd om in de eerste maanden van 2021 een script te schrijven. De vijf beste scripts ontvangen een prijs en Netflix neemt de twee beste scripts in overweging voor verdere ontwikkeling tot Netflix Original-film. Netflix is van plan om in de verschillende fasen van de wedstrijd samen te werken met Nederlandse producenten en andere spelers uit de lokale creatieve industrie.

terug naar overzicht

laatste nieuws

"Met mijn lidmaatschap kan ik voor mij relevante juridische en financiële zaken gemakkelijk en goedkoper regelen."
Jan Schots, Zodiak Nederland
"NCP heeft de afgelopen jaren een diverse groep producenten verenigd en vertegenwoordigt inmiddels 83% van de markt. Het is dus een serieuze partij binnen de audiovisuele sector."
Roel Kooi, Pilotstudio
"NCP steunt onze organisaties en zorgt ervoor dat we samen sterker staan."
Taco Zimmermann, Tuvalu
"NCP komt op voor mijn belangen."
Nelsje Musch, Blazhoffski
"NCP is deskundig, gericht, en werkt pro-actief aan een bestendige media-toekomst."
Reinier Selen, Rinkel Film

sluit je aan

Veel producenten profiteren al van de voordelen die een lidmaatschap van NCP biedt. Ook lid worden? Of wil je meer weten over wat de NCP jou als producent kan bieden? Vul dit formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bedankt! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Er ging iets mis. Wil je het nog een keer proberen?

Partners

meer partners

première

een selectie van het nieuwste werk van onze leden

Draai je telefoon voor de beste beleving