Nieuwe categorie bij Gouden Kalveren

26/5/2020

Dit jaar, tijdens de veertigste editie van het Nederlands Film Festival (NFF), wordt er een nieuwe categorie geïntroduceerd: het Gouden Kalf voor kostuumdesign. De introductie van deze nieuwe categorie valt samen met een aantal andere veranderingen.

Als een grote verrassing komt het nieuwtje vanuit de Dutch Academy for Film (DAFF)niet, daar Amerikaanse filmverkiezingen al jaren terugvallen op de categorie. Het was dan ook een logische stap volgens DAFF-bestuurslid Harry Ammerlaan: "Een Gouden Kalf voor kostuumdesign is een lang gekoesterde wens van de sector. Het kostuumontwerp versterkt en ondersteunt niet alleen de inhoud van een script, maar draagt wezenlijk bij aan het artistieke en commerciële succes van een film."

Overige veranderingen

De stemprocedure tijdens het festival gaat ook op de schop en krijgt een commercieel interessantere insteek die producenten in staat stellen om het uitbrengen van een premièrefilm samen te laten vallen met de “promotionele kracht” van de Gouden Kalveren. Deze beslissing is mede tot stand gekomen door de grote vertragingen die de industrie dankzij de coronacrisis heeft opgelopen.Door het geringere aanbod kunnen ook documentaires dit jaar een gooi doen naar de prijzen.

Het NFF vindt tussen vrijdag 25 september en zaterdag 3 oktober plaats. Normaal inUtrecht, maar nu hoogstwaarschijnlijk grotendeels online.

terug naar overzicht

laatste nieuws

"Met mijn lidmaatschap kan ik voor mij relevante juridische en financiële zaken gemakkelijk en goedkoper regelen."
Jan Schots, Zodiak Nederland
"NCP heeft de afgelopen jaren een diverse groep producenten verenigd en vertegenwoordigt inmiddels 83% van de markt. Het is dus een serieuze partij binnen de audiovisuele sector."
Roel Kooi, Pilotstudio
"NCP steunt onze organisaties en zorgt ervoor dat we samen sterker staan."
Taco Zimmermann, Tuvalu
"NCP komt op voor mijn belangen."
Nelsje Musch, Blazhoffski
"NCP is deskundig, gericht, en werkt pro-actief aan een bestendige media-toekomst."
Reinier Selen, Rinkel Film

sluit je aan

Veel producenten profiteren al van de voordelen die een lidmaatschap van NCP biedt. Ook lid worden? Of wil je meer weten over wat de NCP jou als producent kan bieden? Vul dit formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bedankt! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Er ging iets mis. Wil je het nog een keer proberen?

Partners

meer partners

première

een selectie van het nieuwste werk van onze leden

Draai je telefoon voor de beste beleving