Een nieuwe omroep en duo voor Op1

5/6/2020

Zoals verwacht ondergaat de TVBV-talkshow Op1 de nodige veranderingen nu het aantal uitzendingen weer wordt teruggeschroefd naar vijf per week. Vanaf 6 juli zullen Nadia Moussaid en Pieter van der Wielen zes weken lang te zien namens de VPRO op de vrijdagavond.

De toevoeging van de VPRO en het nieuwe presentatieduo betekent niet de enige verandering. Ook namens de EO zijn er de komende weken twee nieuwe gezichten te zien. Het duo dat op dinsdag het programma presenteerde voor de Evangelische Omroep, bestaande uit Tijs van de Brink en Giovanca Ostiana, wordt voorlopig vervangen door Kefah Alush en Margje Fikse.

Op1 was de voorbije weken zeven avonden per week te zien om het vele nieuws rond de coronacrisis het hoofd te bieden, maar hier wordt in het nieuwe seizoen van af gestapt. Zodoende zijn er minder uitzenddagen waardoor BNN-VARA een avond inlevert. Het houdt echter vast aan de duo's waarmee de kijker al vertrouwd was, namelijk Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand en het andere tweetal Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven. Zij zullen de maandagavond beurtelings voor hun rekening nemen.

Direct Video van de NPO, Frans Kleine, is nog altijd tevreden met de onorthodoxe opzet van de show: 'We hebben als publieke omroep met wisselende presentatieduo’s van verschillende omroepen voor een onbekende weg gekozen. Die nieuwe opzet is van meet af aan succesvol gebleken. Het publiek weet Op1 goed te vinden en ook de tijdelijke uitbreiding naar zaterdag en zondag in verband met de coronacrisis wordt gewaardeerd. Ook in juli en augustus blijft de NPO open met informerende, opiniërende en onderhoudende programma’s'.

De nieuwe duo's zullen vanaf 6 juli te zien zijn op NPO 1 rond de klok van elf.

terug naar overzicht

laatste nieuws

"Met mijn lidmaatschap kan ik voor mij relevante juridische en financiële zaken gemakkelijk en goedkoper regelen."
Jan Schots, Zodiak Nederland
"NCP heeft de afgelopen jaren een diverse groep producenten verenigd en vertegenwoordigt inmiddels 83% van de markt. Het is dus een serieuze partij binnen de audiovisuele sector."
Roel Kooi, Pilotstudio
"NCP steunt onze organisaties en zorgt ervoor dat we samen sterker staan."
Taco Zimmermann, Tuvalu
"NCP komt op voor mijn belangen."
Nelsje Musch, Blazhoffski
"NCP is deskundig, gericht, en werkt pro-actief aan een bestendige media-toekomst."
Reinier Selen, Rinkel Film

sluit je aan

Veel producenten profiteren al van de voordelen die een lidmaatschap van NCP biedt. Ook lid worden? Of wil je meer weten over wat de NCP jou als producent kan bieden? Vul dit formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bedankt! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Er ging iets mis. Wil je het nog een keer proberen?

Partners

meer partners

première

een selectie van het nieuwste werk van onze leden

Draai je telefoon voor de beste beleving