Nominaties CFAP vakprijs voor film- en televisieproducenten bekend

7/10/2020

Jos de Putter (Dieptescherpte), Koji Nelissen en Derk-Jan Warrink (Keplerfilm) en Jeroen Koopman (NewBe)

Speciale juryprijs voor Kees Rijninks

Jos de Putter, Koji Nelissen en Derk-Jan Warrink en Jeroen Koopman zijn genomineerd voor de CFAP Prijs. Dat is zojuist bekend gemaakt tijdens de slotavond van de Holland Film Meeting op het Nederlands Film Festival.
De Putter, producent van Dieptescherpte, is genomineerd met DeepFocus Webdocs en 2Doc Kort. Nelissen en Warrink van Keplerfilm sleepten hun nominatie binnen met onder meer Kepler Residency en Jeroen Koopman van NewBe is genomineerd met onder andere de MISFIT trilogy en Meskina.  
Op vrijdag 9 oktober wordt de winnaar van de prijs, ter waarde van 20.000 euro, bekend gemaakt.  


De jury, bestaande uit Paul de Man, Willem Zijlstra en Jacqueline Gerritsma, voorzitters van respectievelijk CFAP, NCP (Nederlandse Content Producenten) en NAPA (Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie), nomineerden deze producenten uit de ruim vijftig voordrachten door vakgenoten en collega’s uit de film- en mediasector.  

Juryvoorzitter Paul de Man: "Dit is een erg mooi resultaat voor de eerste editie van de CFAP Prijs. Het laat zien dat men elkaar iets gunt in de sector; de motivaties in de voordrachten lopen over van respect voor elkaars werk. De variëteit was bovendien erg groot: kandidaten werken voor televisie, met speelfilm, animatie, documentaire en talentontwikkeling."

Speciale juryprijs voor Kees Rijninks
Producent Kees Rijninks wordt bekroond met de Speciale Juryprijs ter waarde van 5.000 euro. De jury van de CFAP Prijs heeft besloten deze speciale prijs toe te kennen aan Rijninks als eerbetuiging voor zijn oeuvre en werk als producent.
Uit het juryrapport: “we willen met de speciale juryprijs gehoor geven aan de voordrachten voor Kees Rijninks die we willen eren voor de wijze waarop hij makers inspireert en een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan onder meer de digitale distributie van documentaires."

Bekendmaking winnaar en uitreiking prijzen: 9 oktober
De uitreiking van de CFAP Prijs vindt plaats op 9 oktober om 16.00 uur in Rosarium Amstelpark. De winnaar en Kees Rijninks ontvangen hun prijs uit handen van presentator Hadassah de Boer.

Over de CFAP Prijs
Stichting Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten (CFAP) heeft een nieuwe prijs in het leven geroepen om bijzondere prestaties van producenten in het zonnetje te zetten. De nieuwe prijs wordt jaarlijks uitgereikt als eerbetuiging aan een Nederlandse film- en/of televisieproducent die zich in het vak heeft onderscheiden en dient ter ondersteuning van een onderscheidend project of als aanmoediging voor een opvallend talent. De winnaar van de prijs kan het geldbedrag besteden aan een project of professionele ontwikkeling.

Over CFAP
Stichting Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten (CFAP) subsidieert een breed scala aan projecten en wordt gefinancierd door SEKAM Video. Dit is een collectieve beheerorganisatie die Thuiskopievergoedingen int voor audiovisuele werken. Deze vergoedingen worden door SEKAMVideo onderverdeeld aan de rechthebbende producenten van film- en televisiewerken. Daarnaast bestemt zij een deel van de geïnde middelen voor CFAP, een fonds met sociaal-culturele doeleinden.

terug naar overzicht

laatste nieuws

"Met mijn lidmaatschap kan ik voor mij relevante juridische en financiële zaken gemakkelijk en goedkoper regelen."
Jan Schots, Zodiak Nederland
"NCP heeft de afgelopen jaren een diverse groep producenten verenigd en vertegenwoordigt inmiddels 83% van de markt. Het is dus een serieuze partij binnen de audiovisuele sector."
Roel Kooi, Pilotstudio
"NCP steunt onze organisaties en zorgt ervoor dat we samen sterker staan."
Taco Zimmermann, Tuvalu
"NCP komt op voor mijn belangen."
Nelsje Musch, Blazhoffski
"NCP is deskundig, gericht, en werkt pro-actief aan een bestendige media-toekomst."
Reinier Selen, Rinkel Film

sluit je aan

Veel producenten profiteren al van de voordelen die een lidmaatschap van NCP biedt. Ook lid worden? Of wil je meer weten over wat de NCP jou als producent kan bieden? Vul dit formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bedankt! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Er ging iets mis. Wil je het nog een keer proberen?

Partners

meer partners

première

een selectie van het nieuwste werk van onze leden

Draai je telefoon voor de beste beleving