Publieke omroepen vernieuwen Convenant met producenten

14/7/2020

De publieke omroepen en de vereniging van Nederlandse Content Producenten (NCP) hebben vandaag hun bestaande Convenant vernieuwd en verlengd tot 1 januari 2022. Dit convenant bevat afspraken over het maken van televisieproducties door publieke omroepen samen met leden van de NCP, bijvoorbeeld als het gaat om de verdeling van rechten en de verdeling van inkomsten uit exploitatie voor verschillende producties. Hierdoor weten partijen beter van elkaar waar ze aan toe zijn en het maakt onderhandelingen tussen omroepen en producenten eenvoudiger.

De omroepen en producenten zijn tevreden over de samenwerking van de afgelopen jaren dankzij het convenant dat op 1 juli 2017 werd ondertekend. De overeenkomst heeft voor een stevig fundament onder de samenwerkingen gezorgd. Daardoor konden betrokken partijen zich vooral richten op het bedenken, ontwikkelen en maken van goede, innovatieve en bijzondere televisieprogramma’s voor de Nederlandse kijkers.


De publieke omroepen bieden graag zo veel mogelijk ruimte aan Nederlandse makers. Met de publieke omroepen en producenten als creatieve broedplek voor formats die niet alleen in Nederland succesvol kunnen zijn, maar vaak ook internationaal hun weg vinden.

Arie Landsmeer, voorzitter van de NCP: “Onze producenten leveren al jaren vele mooie en succesvolle programma’s aan de publieke omroep; het vernieuwde convenant tussen omroepen en producenten draagt bij aan de positie van de producenten zodat ook de komende jaren vernieuwende en aansprekende producties op de Nederlandse televisie te zien zullen blijven. Dit is in het belang van de kijker en de gehele Nederlandse creatieve industrie.”


Arjan Lock, voorzitter van het College van Omroepen: “Het convenant laat zien dat we elkaar als producenten en omroepen nodig hebben. De afgelopen jaren is gebleken dat de randvoorwaarden in het convenant rust geven bij beide partijen, zodat producenten zich kunnen concentreren op het maken van waardevolle programma’s.”


Shula Rijxman, voorzitter van de raad van bestuur van de NPO: “Als Publieke Omroep willen wij met de culturele en creatieve sector aantrekkelijke en innovatieve producties maken voor alle Nederlanders. Wij zijn verheugd dat onze omroepen het convenant met de producenten hebben kunnen verlengen. Deze verlenging onderstreept het succes van de huidige samenwerking tussen de omroepen en de producenten.”

terug naar overzicht

laatste nieuws

"Met mijn lidmaatschap kan ik voor mij relevante juridische en financiële zaken gemakkelijk en goedkoper regelen."
Jan Schots, Zodiak Nederland
"NCP heeft de afgelopen jaren een diverse groep producenten verenigd en vertegenwoordigt inmiddels 83% van de markt. Het is dus een serieuze partij binnen de audiovisuele sector."
Roel Kooi, Pilotstudio
"NCP steunt onze organisaties en zorgt ervoor dat we samen sterker staan."
Taco Zimmermann, Tuvalu
"NCP komt op voor mijn belangen."
Nelsje Musch, Blazhoffski
"NCP is deskundig, gericht, en werkt pro-actief aan een bestendige media-toekomst."
Reinier Selen, Rinkel Film

sluit je aan

Veel producenten profiteren al van de voordelen die een lidmaatschap van NCP biedt. Ook lid worden? Of wil je meer weten over wat de NCP jou als producent kan bieden? Vul dit formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bedankt! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Er ging iets mis. Wil je het nog een keer proberen?

Partners

meer partners

première

een selectie van het nieuwste werk van onze leden

Draai je telefoon voor de beste beleving