Talpa: Cultuurshock

23/11/2018

Het reality programma Cultuurshock is in 2019 te zien op SBS6. Typisch Nederlandse gezinnen trekken de wereld in en maken kennis met allerlei nieuwe culturen, rituelen en gebruiken door een week lang bij locals in te trekken. Hoe is het échte leven op de plekken die ze bezoeken?

In Cultuurshock krijgen verschillende, doorsnee Nederlandse gezinnen de kans om de wereld te verkennen. In elke aflevering is er een gezin te gast bij een familie of groepering in een voor hen totaal vreemde cultuur en omgeving: van een sloppenwijk in Delhi tot een boerengehucht op de ruige vlakten van Kazachstan en van Eskimo gemeenschap in Groenland tot een streng gelovig dorp in Oost-Groningen – want ook in Nederland is er nog veel te ontdekken!

Gedurende een week zijn de Nederlandse gezinnen locals: ze doen alles wat het gastgezin ook doet. Ze slapen in hun huis, kleden zich zoals zij zich kleden en eten uiteraard wat de pot schaft. En natuurlijk vergezellen de gasten hun gastfamilies naar alle activiteiten die gepland staan voor die week. Dat kan een bruiloft zijn, een begrafenis, een religieus feest maar ze doen ook mee aan de lokale sport en leren de gerechten die ze eten, zelf maken. En de kinderen? Die gaan mee naar school, waar het er ongetwijfeld heel anders aan toe gaat dan ze gewend zijn.

De gezinnen die de cultuurdoop ondergaan, verbazen zich over alles wat hen in die vreemde omgeving overkomt. Ze zijn geschokt, griezelen en verwonderen zich, maar ze passen zich zo goed mogelijk aan. Geen boterhammen met hagelslag, niet altijd een warme douche… en hoe houd je het als Nederlandse puber een week vol, zonder goeie internetverbinding?

terug naar overzicht

laatste nieuws

"Met mijn lidmaatschap kan ik voor mij relevante juridische en financiële zaken gemakkelijk en goedkoper regelen."
Jan Schots, Zodiak Nederland
"NCP heeft de afgelopen jaren een diverse groep producenten verenigd en vertegenwoordigt inmiddels 83% van de markt. Het is dus een serieuze partij binnen de audiovisuele sector."
Roel Kooi, Pilotstudio
"NCP steunt onze organisaties en zorgt ervoor dat we samen sterker staan."
Taco Zimmermann, Tuvalu
"NCP komt op voor mijn belangen."
Nelsje Musch, Blazhoffski
"NCP is deskundig, gericht, en werkt pro-actief aan een bestendige media-toekomst."
Reinier Selen, Rinkel Film

sluit je aan

Veel producenten profiteren al van de voordelen die een lidmaatschap van NCP biedt. Ook lid worden? Of wil je meer weten over wat de NCP jou als producent kan bieden? Vul dit formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bedankt! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Er ging iets mis. Wil je het nog een keer proberen?

Partners

meer partners

première

een selectie van het nieuwste werk van onze leden

Draai je telefoon voor de beste beleving