VOD-producties voortaan welkom op Televizier-gala

18/11/2019

Voortaan zijn het niet louter meer de gebruikelijke kandidaten die kans maken op de Gouden Televizier-ring. Televizier heeft namelijk angekondigd dat vanaf heden ook VOD-diensten - onder bepaalde voorwaarden - welkom zijn bij de prestigieuze prijsuitrijking.

Dat is voor het eerst, vooral omdat Televizier tot op heden de strikte voorwaarde stelde dat kandidaten op een 'open net' te zien moesten zijn. Daar komt nu verandering in:

"Het Televizier-gala zet de poorten wagenwijd open voor het in Hilversum zo gevreesde Netflix. Series van de videogigant maken voortaan ook kans op een Gouden Televizier-Ring. Dat heeft de organisatie vanochtend laten weten. VOD hoort er nu ook bij, aldus de organisatie. “Netflix, Videoland, NPO Start en Kijk zijn niet meer weg te denken uit het leven van veel kijkers. Bingewatchen is een begrip geworden en sommige fans verlaten nog maar nauwelijks hun favoriete video-app."

Wel zijn er aantal regels waar dergelijke producties aan moeten voldoen. Zo moeten (deels) Nederlandse VOD-producties in heel Nederland te bekijken zijn, ook moet de voertaal minimaal voor de helft van de speelduur Nederlands zijn. Logischerwijs kunnen de VOD-series niet voldoen aan de minimale kijkcijferdrempel van 475.000 kijkers, die Televizier doorgaans stelt: “De VOD-diensten publiceren zelf geen kijkcijfers, vandaar dat de redactie van Televizier een belangrijke rol krijgt in de preselectie. Op basis van kwaliteit en populariteit kiest de jury welke VOD-titels wel en welke niet meedoen in de kwalificatieronde voor de gouden Televizier-Ring.”

Voorlopige inzendingen die volgens ingewijden kans maken op een nominatie zijn Undercover (Netflix) en Meisjes van Plezier 2 (Videoland).

terug naar overzicht

laatste nieuws

"Met mijn lidmaatschap kan ik voor mij relevante juridische en financiële zaken gemakkelijk en goedkoper regelen."
Jan Schots, Zodiak Nederland
"NCP heeft de afgelopen jaren een diverse groep producenten verenigd en vertegenwoordigt inmiddels 83% van de markt. Het is dus een serieuze partij binnen de audiovisuele sector."
Roel Kooi, Pilotstudio
"NCP steunt onze organisaties en zorgt ervoor dat we samen sterker staan."
Taco Zimmermann, Tuvalu
"NCP komt op voor mijn belangen."
Nelsje Musch, Blazhoffski
"NCP is deskundig, gericht, en werkt pro-actief aan een bestendige media-toekomst."
Reinier Selen, Rinkel Film

sluit je aan

Veel producenten profiteren al van de voordelen die een lidmaatschap van NCP biedt. Ook lid worden? Of wil je meer weten over wat de NCP jou als producent kan bieden? Vul dit formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bedankt! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Er ging iets mis. Wil je het nog een keer proberen?

Partners

meer partners

première

een selectie van het nieuwste werk van onze leden

Draai je telefoon voor de beste beleving