Momentje...
de mooiste content wordt geladen

over ncp

Belangenbehartiger & gesprekspartner

De vereniging van Nederlandse Content Producenten komt op voor de belangen van meer dan ¾ van de onafhankelijke producenten in Nederland en vertegenwoordigt onafhankelijke producenten van televisieproducties, drama en documentaires.

De NCP is opgericht onder de naam Onafhankelijke Televisie Producenten Nederland. Door de groei in zowel aantallen als in de breedte zijn wij vanaf 1 juni 2018 verder gegaan als de vereniging van Nederlandse Content Producenten.

De producties van onze leden spreken een breed, pluriform publiek aan en sluit aan bij de wensen van de uiteenlopende wensen van de consument. De leden van de NCP zijn Nederlandse cultuurdragers die door hun producties onze publieke waarden verspreiden en bijdragen aan het behoud van de Nederlandse cultuur.

Wij zijn al jaren een serieuze, betrouwbare gesprekspartner voor uiteenlopende organisaties binnen de audiovisuele sector. Daarnaast monitoren wij relevante politieke ontwikkelingen en spelen in waar nodig. De komende jaren willen wij NCP verder verbreden en verdiepen. Wij zetten ons met plezier in om een gelijk speelveld te realiseren, producenten een stem te geven in de publieke arena en gunstige randvoorwaarden te creeëren om lokale producties te kunnen blijven ontwikkelen.

_

Het NCP bestuur
Willem Zijlstra (voorzitter), Sander van Meurs (vice voorzitter), Manon van der Hoek (penningmeester), Koji Nelissen, Jenny Puzelik

NCP bureau
Arie Landsmeer (directeur) en Laurence de Hon (jurist).

NCP staat voor een gezonde business case en een gelijk speelveld

NCP behartigt belangen
van producenten
voor film, televisie en documentaires

Leden van de NCP kunnen gebruik maken van verschillende voordelen

onze partners

SEKAM Video int auteursrechtelijke vergoedingen voor audiovisuele werken en verdeelt deze gelden onder de bij haar geregistreerde producenten van die film- en televisiewerken.

Hierbij gaat het om vergoedingen die producenten zelf niet kunnen innen, zoals de thuiskopieheffing. Deze vergoeding wordt door consumenten betaald bij de aanschaf van blanco beeld- of geluidsdragers, telefoons, hardware of consumentenelektronica waarop of waarmee gekopieerd kan worden.

Documentary Producers Netherlands (DPN) is the association of dutch documentary producers.

​We represent the majority of Dutch documentary producers and promote their common interests. The Dutch Film Industry has a strong tradition in documentaries and is known for its open attitude towards international co-production.

Filmproducenten Nederland (FPN) is de belangenvereniging van de Nederlandse filmproducenten. Zij vertegenwoordigt het merendeel van de Nederlandse filmproducenten. Het doel van de vereniging is het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de leden en het stimuleren en ontwikkelen van filmproductie in Nederland. De FPN is actief op het gebied van filmproductionele en aanverwante zaken, financiering, auteursrecht, media- en cultuurbeleid en sociaal-economisch beleid. De FPN onderhoudt een netwerk met de brancheverenigingen en partijen binnen de sector, fondsen, omroepen, overheid en derden.

Stichting KijkOnderzoek (SKO) is een Nederlandsestichting en is verantwoordelijk voor aanpassingen en innovaties in de methode van het kijkonderzoek en de controle en rapportering van de kijkcijfers.

Stichting Servicebureau Filmrechten (SBF) maakt gebruik van de online-applicatie FReD (Filmwerken Registratie en Declaratie systeem). Door middel van dit systeem is het voor u als rechthebbende mogelijk uw rechten op filmwerken te claimen. Daarmee maakt u aanspraak op kabel- en/of thuiskopievergoedingen die worden uitgekeerd door SEKAM en SEKAM Video.

Wanneer een Nederlands film- of televisiewerk in het buitenland wordt uitgezonden, hebben de makers recht op een vergoeding. Omdat onafhankelijke producenten dergelijke vergoedingen alleen collectief kunnen opeisen, doet SEKAM dit namens hen. De geïnde vergoeding wordt daarna onder de bij SEKAM aangesloten rechthebbenden verdeeld.

Om de aangesloten producenten zo goed mogelijk van dienst te zijn, werkt SEKAM al lange tijd samen met grote internationale rechtenorganisaties als AGICOA. Ook heeft het overeenkomsten gesloten met verschillende buitenlandse zusterverenigingen. Onafhankelijke Nederlandse producenten die aanspraak willen maken op hun deel van de buitenlandse kabelvergoeding kunnen zich aansluiten bij SEKAM.

sluit je aan

Veel producenten profiteren al van de voordelen die een lidmaatschap van NCP biedt. Ook lid worden? Of wil je meer weten over wat de NCP jou als producent kan bieden? Vul dit formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bedankt! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Er ging iets mis. Wil je het nog een keer proberen?
"Met mijn lidmaatschap kan ik voor mij relevante juridische en financiële zaken gemakkelijk en goedkoper regelen."
Jan Schots, Zodiak Nederland
"NCP heeft de afgelopen jaren een diverse groep producenten verenigd en vertegenwoordigt inmiddels 83% van de markt. Het is dus een serieuze partij binnen de audiovisuele sector."
Roel Kooi, Pilotstudio
"NCP steunt onze organisaties en zorgt ervoor dat we samen sterker staan."
Taco Zimmermann, Tuvalu
"NCP komt op voor mijn belangen."
Nelsje Musch, Blazhoffski
"NCP is deskundig, gericht, en werkt pro-actief aan een bestendige media-toekomst."
Reinier Selen, Rinkel Film

Partners

meer partners

première

een selectie van het nieuwste werk van onze leden

Draai je telefoon voor de beste beleving