Momentje...
de mooiste content wordt geladen

de voordelen

NCP behartigt belangen
van producenten
voor film, televisie en documentaires

NCP behartigt belangen van producenten voor film, televisie en documentaires in Hilversum en Den Haag

De NCP vertegenwoordigt 83 % van de producenten in Nederland. Wij behartigen de belangen van onafhankelijke producenten van televisieproducties, films en documentaires. De laatste jaren is het aantal leden van de NCP sterk gegroeid. En we staan nog steeds open staan voor nieuwe leden, zoals producenten van online content. De producties van onze leden spreken een breed, pluriform publiek aan en sluiten aan bij de uiteenlopende behoeftes en wensen van de moderne kijker. De leden van de NCP zijn cultuurdragers. Door onze producties verspreiden we publieke waarden, dragen we wij bij aan debat, verbreden we de blik en zorgen we voor behoud én verandering van de Nederlandse cultuur.

Wij zijn een vertrouwde gesprekspartner voor de politiek en uiteenlopende organisaties binnen de audiovisuele sector, zoals omroepen en het Commissariaat voor de Media. De NCP spreekt regelmatig met de bekende stakeholders in onder meer Hilversum en Den Haag. Daarnaast houden wij relevante politieke ontwikkelingen strak in de gaten om direct te kunnen reageren als dat nodig is.

Wij behartigen de belangen van de producenten in Hilversum en Den Haag. Wij willen oog creëren en resultaat bereiken voor de creatieve sector. Het versterken van de positie van de producent staat daarin centraal, zowel als het gaat om de reputatie van het vak als de businesscase van onze leden.

NCP staat voor een gezonde business case en een gelijk speelveld

NCP staat voor een gezonde business case en een gelijk speelveld

De afgelopen jaren is het kijkgedrag en het media landschap veranderd door ondermeer de opkomst van superplatforms als Netflix, Amazon en Youtube. Het teruglopende aantal kijkers dat lineair kijkt (naar de klassieke uitzending op televisie) heeft geleid tot een verschuiving van reclame-inkomsten. De Nederlandse makers van televisieprogramma’s, films en documentaires lopen voorop in deze ontwikkelingen. Daaruit ontstond de behoefte bij producenten om samen de uitdagingen van vandaag aan te gaan. De NCP is de afgelopen jaren verbreed en verdiept. Dit zetten wij door, in lijn met de stormachtige dynamiek van kijkgedrag en media. Er staan in die ontwikkeling twee zaken vast: dat het anders wordt dan we nu denken en dat NCP en haar leden die verandering vormgeven.

Wij hebben de stevige ambitie om een gelijk speelveld voor onze leden te realiseren. Waar op basis van fair play en kwaliteit ondernomen kan worden. De NCP streeft ernaar een toekomstbestendig systeem in te richten waarin de verdiensten van de producties toekomen aan diegenen die er écht in geïnvesteerd hebben. Risico nemen moet ook tot rendement kunnen leiden.

De publieke omroep vormt de kraamkamer van Nederlandse producties en wij zetten ons in zodat producenten lokale producties ontwikkelen. Een levendige, audiovisuele sector komt ten goede aan de Nederlandse culturele sector en kwaliteit voor de kijker. Een eerlijke vergoeding voor het risico en ondernemerschap van producenten is dé incentive om succesvolle en vernieuwende producties te maken. Daarnaast kan een bloeiende Nederlandse sector productiesmaken die ook een breed, internationaal publiek aanspreken. Daarmee is onze eigen creatieve industrie een belangrijk exportproduct.

Leden van de NCP kunnen
gebruik maken van verschillende voordelen

Gespecialiseerde juridische helpdesk

• Heeft u behoefte aan juridische ondersteuning maar niet structureel en juist wanneer het u uitkomt?  
• Of heeft u een eigen juridische afdeling maar kan deze tijdelijk wel wat ondersteuning gebruiken?

NCP werkt samen met So. Legal. Dit juridisch advieskantoor is werkzaam binnen de media- en entertainmentbranche. De juristen achter So. Legal zijn Laurence de Hon en Marianne Augusteijn. Zij werken al meer dan 15 jaar samen.

Door de grote diversiteit aan werkzaamheden die Laurence en Marianne bij mediabedrijven hebben verricht zijn zij snel en vakkundig in staat om praktische juridische adviezen te geven en uw zakelijke belangen te behartigen.

Door onze samenwerking kunt u gebruik de diensten van So. Legal maken tegen een aantrekkelijk tarief.
Voor NCP leden hanteert So. Legal een tarief van € 100,- ex BTW per uur in plaats van het reguliere tarief van € 125,- excl BTW per uur. Een aantrekkelijke korting dus speciaal voor NCP leden!

So. Legal is zeer flexibel en kan op verschillende manieren worden ingehuurd:
• op uur- of projectbasis
• op interim-basis voor langere perioden (opvangen verlof of vacature)
• op tijdelijke basis vaste dag(en) per week

INTERESSE?

Laurence de Hon, +31 (0)6 53 45 75 18, laurence@solegal.nl
Marianne Augusteijn, +31 (0)6 51 82 73 70, marianne@solegal.nl


Interessant aanbod Stichting Kijkonderzoek voor NCP leden

​Sinds 2012 staat voor NCP leden de mogelijkheid open om via NCP met een aanzienlijke korting een overeenkomst aan te gaan met SKO voor rapportage van kijkcijfers en analyses dan wel om toegang te verkrijgen tot de kijkcijfers via de website van SKO. Op dit moment maken al 6 NCP leden gebruik van dit bijzonder interessante aanbod!

Hoe meer NCP leden een overeenkomst met SKO aangaan des te hoger de korting is. Het kortingspercentage wordt vastgesteld per ingangsdatum van de overeenkomst. Voor nieuwe NCP leden die al een overeenkomst hebben met SKO zal het kortingspercentage met ingang van deze datum worden gehanteerd. Als producenten gaandeweg het contractjaar instappen zullen zij de dan geldende korting ontvangen. Met ingang van het volgende contractjaar zal de korting worden herberekend.

Op dit moment bedraagt  het NCP-tarief € 6.494 o.b.v. 5 NCP -leden voor rapportage van kijkcijfers en analyses. Het reguliere tarief bedraagt € 8.989 (excl. BTW, prijspeil 2017). De informatie is gelijk voor alle betalende abonnees.

Bij ad hoc dataleveringen geldt bovendien een korting van 50% voor NCP-leden, indien zij over een login voor de klantenportal beschikken.

Bij interesse om een overeenkomst met SKO aan te gaan kan contact worden opgenomen met Guus van der Salm. Telefoonnummer 020-6414333 of e-mail guus.van.der.salm@kijkonderzoek.nl

Interessante voordelen op de volgende verzekeringen

Collectieve zorgverzekering bij CZ

Wij hebben een collectief contract gesloten bij CZ met hoge kortingen en extra aanvullende dekkingen op het gebied van fysiotherapie en tandzorg. Al je medewerkers en gezinsleden kunnen deel nemen aan het collectief bij CZ.

Voor meer informatie over de uitgangspunten van het collectief, de premie en vergoedingen verwijzen wij naar www.cz.nl/mantelotp

Sta je als producent nog niet vermeld op de site van CZ? Neem dan contact op met onze adviseur Floreijn.

 

Mantelovereenkomst WIA- en verzuimverzekering bij Nationale-Nederlanden

Voor een verzuimverzekering en WIA werknemersverzekeringen heeft NCP voor haar leden een mantelovereenkomst gesloten met Nationale-Nederlanden. Met aantrekkelijke premiepercentages en kortingen.

Deze verzekeringen vullen het inkomen van je medewerkers aan bij arbeidsongeschiktheid. Dit is interessant voor zowel de producenten die zijn aangesloten bij het pensioenfonds PNO Media, als voor de producenten die dat niet zijn.

Advies inzake WGA- en ZW-Eigenrisicodragerschap

Per 1 januari en 1 juli van elk jaar kan je eigenrisicodrager worden voor de WGA en Ziektewet.

Voor vragen en advies over bovenstaande onderwerpen kan je contact opnemen met:

Floreijn BV
Cornelis van den Bosch
Tel. 06 25 06 37 39
cornelis.van.den.bosch@floreijn.nl

sluit je aan

Om van alle voordelen te kunnen profiteren van een lidmaatschap zul je als producent lid moeten worden van NCP. Wil je lid worden of eerst meer informatie over wat we jou te bieden hebben? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bedankt! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Er ging iets mis. Wil je het nog een keer proberen?
Met mijn lidmaatschap kan ik voor mij relevante juridische en financiële zaken gemakkelijk en goedkoper regelen
Jan Schots, Zodiak Nederland
NCP heeft de afgelopen jaren een diverse groep producenten verenigd en vertegenwoordigt inmiddels 83% van de markt. Het is dus een serieuze partij binnen de audiovisuele sector
Roel Kooi, Pilotstudio
NCP steunt onze organisaties en zorgt ervoor dat we samen sterker staan
Taco Zimmermann, Tuvalu
NCP komt op voor mijn belangen
Nelsje Musch, Blazhoffski
NCP is deskundig, doeltreffend, en werkt pro-actief aan een bestendige media-toekomst
Reinier Selen, Rinkel Film

BELANGENBEHARTIGER & GESPREKSPARTNER

De vereniging van Nederlandse Content Producenten komt op voor de belangen van en vertegenwoordigt meer dan ¾ van de onafhankelijke producenten in Nederland van zowel film, televisie, drama als documentaires.

De content van onze leden is kwalitatief hoogwaardig, divers en modern. De producties spreken een breed, pluriform publiek aan en sluit aan bij de uiteenlopende wensen van televisiekijkers. Onze leden zijn Nederlandse cultuurdragers. Door hun producties verspreiden zij publieke waarden, dragen zij bij aan het behoud van de Nederlandse cultuur en aan de ontwikkeling van burgers. Hun innovatieve, creatieve formats en drama kunnen bovendien doorbreken tot nationale en internationale kaskrakers.

Lees meer over NCP

agenda

26
November

Wetgevingsoverleg Media

30
Oktober

Begroting Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII)

4
Oktober

Algemeen Overleg Auteursrecht

17
Oktober

Wetgevingsoverleg Begrotingsonderzoek OCW

Partners

meer partners

première

een selectie van het nieuwste werk van onze leden

Draai je telefoon voor de beste beleving