Momentje...
de mooiste content wordt geladen

de voordelen

NCP behartigt belangen
van producenten
voor film, televisie en documentaires

NCP behartigt de belangen van producenten voor film, televisie en documentaires in Hilversum en Den Haag

De NCP vertegenwoordigt 83 % van de producenten in Nederland. Wij behartigen de belangen van onafhankelijke producenten van televisieproducties, films en documentaires. De laatste jaren is het aantal leden van de NCP sterk gegroeid. En we staan nog steeds open staan voor nieuwe leden, zoals producenten van online content. De producties van onze leden spreken een breed, pluriform publiek aan en sluiten aan bij de uiteenlopende behoeftes en wensen van de moderne kijker. De leden van de NCP zijn cultuurdragers. Door onze producties verspreiden we publieke waarden, dragen we wij bij aan debat, verbreden we de blik en zorgen we voor behoud én verandering van de Nederlandse cultuur.

Wij zijn een vertrouwde gesprekspartner voor de politiek en uiteenlopende organisaties binnen de audiovisuele sector, zoals omroepen en het Commissariaat voor de Media. De NCP spreekt regelmatig met de bekende stakeholders in onder meer Hilversum en Den Haag. Daarnaast houden wij relevante politieke ontwikkelingen strak in de gaten om direct te kunnen reageren als dat nodig is.

Wij behartigen de belangen van de producenten in Hilversum en Den Haag. Wij willen oog creëren en resultaat bereiken voor de creatieve sector. Het versterken van de positie van de producent staat daarin centraal, zowel als het gaat om de reputatie van het vak als de businesscase van onze leden.

NCP staat voor een gezonde business case en een gelijk speelveld

NCP staat voor een gezonde business case en een gelijk speelveld

In tijden waarin superplatforms als Netflix, Amazon en YouTube zich in het vaarwater van het lineaire televisiekijken begeven, werkt de NCP met haar leden samen om deze verschuiving het hoofd te bieden én om daar als collectief van te profiteren.

De explosieve groei van deze buitenlandse partijen heeft grote gevolgen voor het lineaire kijken van televisie, dat al enkele jaren terugloopt. Daardoor is er ook een verschuiving van de reclame-inkomstenwaar te nemen. De Nederlandse makers van televisieprogramma’s, films en documentaires werken mede dankzij de NCP met vereende krachten samen om de uitdagingen die deze verschuivingen opleveren aan te gaan. Die samenwerking heeft ertoe geleid dat de NCP de afgelopen jaren sterk is verbreed en verdiept en zich van haar meest adaptieve kant laat zien wanneer deze veranderingen zich voordoen. En dit zetten wij door, in lijn met de stormachtige dynamiek van kijkgedrag en media. Twee dingen staan echter vast: het wordt anders dan we nu denken, en de NCP zal samen met haar leden vorm gaan geven aan deze verandering.

Wij hebben de stevige ambitie om een gelijk speelveld voor onze leden te realiseren. Waar op basis van fair play en kwaliteit ondernomen kan worden. De NCP streeft ernaar een toekomstbestendig systeem in te richten waarin de verdiensten van de producties toekomen aan diegenen die er écht ingeïnvesteerd hebben. Risico nemen moet ook tot rendement kunnen leiden.

De NPO is een kraamkamer voor onafhankelijke Nederlandse producenten. Wij maken ons sterk voor onze leden. Zo zorgen wij ervoor dat onze leden lokale producties kunnen blijven maken, zonder dat daar in financieel opzicht enorme risico’s aan verbonden zijn. Dit is van fundamenteel belang om een levendige audiovisuele sector te waarborgen. Een sector waarin de kwaliteit voor de kijker gelijke tred houdt met de vergoeding die de makers ontvangen voor ondernemerschap en genomen risico’s. Zo zorgen de leden van de NCP voor de prikkel om succesvolle en vernieuwende producties te blijven maken. Producties met een hoge kwaliteit die ook over onze landsgrenzen een breed en internationaal publiek aanspreken. Zo maken we van onze creatieve industrie een belangrijk exportproduct.  

Leden van de NCP kunnen
gebruik maken van verschillende voordelen

Gespecialiseerde juridische helpdesk

• Heeft u behoefte aan juridische ondersteuning maar niet structureel en juist wanneer het u uitkomt?  
• Of heeft u een eigen juridische afdeling maar kan deze tijdelijk wel wat ondersteuning gebruiken?

NCP werkt samen met So. Legal. Dit juridisch advieskantoor is werkzaam binnen de media- en entertainmentbranche. De juristen achter So. Legal zijn Laurence de Hon en Marianne Augusteijn. Zij werken al meer dan 15 jaar samen.

Door de grote diversiteit aan werkzaamheden die Laurence en Marianne bij mediabedrijven hebben verricht zijn zij snel en vakkundig in staat om praktische juridische adviezen te geven en uw zakelijke belangen te behartigen.

Door onze samenwerking kunt u gebruik de diensten van So. Legal maken tegen een aantrekkelijk tarief.
Voor NCP leden hanteert So. Legal een tarief van € 100,- ex BTW per uur in plaats van het reguliere tarief van € 125,- excl BTW per uur. Een aantrekkelijke korting dus speciaal voor NCP leden!

So. Legal is zeer flexibel en kan op verschillende manieren worden ingehuurd:
• op uur- of projectbasis
• op interim-basis voor langere perioden (opvangen verlof of vacature)
• op tijdelijke basis vaste dag(en) per week

INTERESSE?

Laurence de Hon, +31 (0)6 53 45 75 18, laurence@solegal.nl
Marianne Augusteijn, +31 (0)6 51 82 73 70, marianne@solegal.nl


Interessant aanbod Stichting Kijkonderzoek voor NCP leden

​Sinds 2012 staat voor NCP-leden de mogelijkheid open om via NCP met een aanzienlijke korting een overeenkomst aan te gaan met SKO voor rapportage van kijkcijfers en analyses dan wel om toegang te verkrijgen tot de kijkcijfers via de website van SKO. Op dit moment maken al 6 NCP-leden gebruik van dit bijzonder interessante aanbod!

Hoe meer NCP-leden een overeenkomst met SKO aangaan des te hoger de korting is. Het kortingspercentage wordt vastgesteld per ingangsdatum van de overeenkomst. Voor nieuwe NCP-leden die al een overeenkomst hebben met SKO zal het kortingspercentage met ingang van deze datum worden gehanteerd. Als producenten gaandeweg het contractjaar instappen zullen zij de dan geldende korting ontvangen. Met ingang van het volgende contractjaar zal de korting worden herberekend.

Op dit moment bedraagt het NCP-tarief € 6.494 o.b.v. 5 NCP-leden voor rapportage van kijkcijfers en analyses. Het reguliere tarief bedraagt € 8.989 (excl. BTW, prijspeil 2017). De informatie is gelijk voor alle betalende abonnees.

Bij ad hoc dataleveringen geldt bovendien een korting van 50% voor NCP-leden, indien zij over een login voor de klantenportal beschikken.

Bij interesse om een overeenkomst met SKO aan te gaan kan contact worden opgenomen met Guus van der Salm. Telefoonnummer 020-6414333 of e-mail guus.van.der.salm@kijkonderzoek.nl

Interessante voordelen op de volgende verzekeringen

Collectieve zorgverzekering bij CZ

Wij hebben een collectief contract gesloten bij CZ met hoge kortingen en extra aanvullende dekkingen op het gebied van fysiotherapie en tandzorg. Al je medewerkers en gezinsleden kunnen deel nemen aan het collectief bij CZ.

Voor meer informatie over de uitgangspunten van het collectief, de premie en vergoedingen verwijzen wij naar www.cz.nl/mantelncp

Sta je als producent nog niet vermeld op de site van CZ? Neem dan contact op met onze adviseur Montae & Partners.

.

 

Mantelovereenkomst WIA verzekering bij Nationale-Nederlanden

Voor een WIA werknemersverzekering heeft NCP voor haar leden een mantelovereenkomst gesloten met Nationale-Nederlanden. Met aantrekkelijke premiepercentages en kortingen.

Deze verzekering vult het inkomen van je medewerkers aan bij arbeidsongeschiktheid. Dit is interessant voor zowel de producenten die zijn aangesloten bij het pensioenfonds PNO Media, als voor de producenten die dat niet zijn.

Advies inzake WGA- en ZW-Eigenrisicodragerschap

Per 1 januari en 1 juli van elk jaar kan je eigenrisicodrager worden voor de WGA en Ziektewet.

Voor vragen en advies over bovenstaande onderwerpen kan je contact opnemen met:

Montae & Partners BV
Cornelis van den Bosch
Tel. 06 25 06 37 39
cornelis.van.den.bosch@montaepartners.nl

sluit je aan

Veel producenten profiteren al van de voordelen die een lidmaatschap van NCP biedt. Ook lid worden? Of wil je meer weten over wat de NCP jou als producent kan bieden? Vul dit formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bedankt! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Er ging iets mis. Wil je het nog een keer proberen?
"Met mijn lidmaatschap kan ik voor mij relevante juridische en financiële zaken gemakkelijk en goedkoper regelen."
Jan Schots, Zodiak Nederland
"NCP heeft de afgelopen jaren een diverse groep producenten verenigd en vertegenwoordigt inmiddels 83% van de markt. Het is dus een serieuze partij binnen de audiovisuele sector."
Roel Kooi, Pilotstudio
"NCP steunt onze organisaties en zorgt ervoor dat we samen sterker staan."
Taco Zimmermann, Tuvalu
"NCP komt op voor mijn belangen."
Nelsje Musch, Blazhoffski
"NCP is deskundig, gericht, en werkt pro-actief aan een bestendige media-toekomst."
Reinier Selen, Rinkel Film

BELANGENBEHARTIGER & GESPREKSPARTNER

De vereniging van Nederlandse Content Producenten komt als vertegenwoordiger op voor de belangen van driekwart van de onafhankelijke Nederlandse producenten van film, televisie, drama en documentaires.

De content van de leden die wij vertegenwoordigen is kwalitatief hoogwaardig, divers en modern. De producties spreken een breed, pluriform publiek aan en sluit aan bij de uiteenlopende wensen van televisiekijkers. Onze leden zijn Nederlandse cultuurdragers. Door hun producties verspreiden zij publieke waarden, dragen zij bij aan het behoud van de Nederlandse cultuur en aan de ontwikkeling van burgers. Hun innovatieve, creatieve formats en drama kunnen bovendien doorbreken tot nationale en internationale kaskrakers.

Lees meer over NCP

agenda

26
November

Wetgevingsoverleg Media

30
Oktober

Begroting Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII)

4
Oktober

Algemeen Overleg Auteursrecht

17
Oktober

Wetgevingsoverleg Begrotingsonderzoek OCW

Partners

meer partners

première

een selectie van het nieuwste werk van onze leden

Draai je telefoon voor de beste beleving